Fysiotherapie

Therapie voor het bewegingsapparaat

Fysiotherapie

Dierfysiotherapie

De dierenfysiotherapeute vormt een onderdeel van ons multidisciplinaire team. Haar specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat zijn van toegevoegde waarde bij o.a. pijnmanagement, postoperatieve revalidatie, ondersteuning bij de behandeling van overgewicht, chronische degeneratieve en neurologische aandoeningen en preventie en behandeling van sportblessures bij competitieve dieren. De dierenfysiotherapeut heeft diverse behandelmogelijkheden om het herstel van de patiënt te bevorderen, waaronder massage, mobilisatie, oefentherapie, dry needling, hydrotherapie en niet onbelangrijk instructies en adviezen aan de eigenaar. De laagdrempelige benadering voor zowel eigenaar als dier zorgen in samenwerking met de dierenartsen voor het best mogelijke resultaat in de behandeling van iedere patiënt.

Hydrotherapie

Hydrotherapie vormt een onderdeel van het dierfysiotherapeutisch behandelplan en wordt veelvuldig ingezet bij de behandeling van honden met orthopedische, neurologische en sport gerelateerde aandoeningen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de hydrostatische en -dynamische eigenschappen van water in een aquatrainer, waarbij gecontroleerd en meetbaar gerevalideerd kan worden met een voor iedere patiënt op maat samengesteld revalidatieprogramma.

Onze dierenfysiotherapeute is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD) en de Vakgroep Hydrotherapie Hond (VHH).

Chiropractie
Contact

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Westergouwe

Terug
 • Ma
  13.00 - 17.00 uur
 • Di
  08.00 - 12.00 uur
 • Wo
  13.00 - 17.00 uur
 • Do
  08.00 - 12.00 uur
 • Vrij
  13.00 - 17.00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Burgemeester van Dijkesingel 47 2809 RB Gouda Wij werken op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps